Στο πρόγραμμα “ΟΠΑΠ Αθλητικές Ακαδημίες” ο σύλλογος μας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσουμε τους αθλητές, τους γονείς και τους φίλους μας, για την συμμετοχή του συλλόγου μας στο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ ΑΕ.

Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα ο Ajax Σύρου είναι ανάμεσα στις 128 ακαδημίες στην Ελλάδα όπου θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και τα φεστιβάλ του ΟΠΑΠ.

Αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» αποτελούν μια πρωτοποριακή δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα και στοχεύει στο να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.
Σήμερα, μέσα από το πρόγραμμα στηρίζονται 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες σε 49 Νομούς της χώρας μας. Ο ΟΠΑΠ είναι δίπλα σε 13.000 μικρούς αθλητές, προσφέροντας πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στο πλαίσιο όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ακαδημίας τους, καθώς και αθλητικό εξοπλισμό για τις προπονήσεις τους.
Επιπλέον φροντίζει να ενισχύει συνεχώς την τεχνική κατάρτιση των 500 προπονητών των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη υποστήριξη στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ψυχή και το συναίσθημα τους.
Διοργανώνει μεγάλες αθλητικές γιορτές, που ονομάζονται Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών – σε πολλές πόλεις της χώρας, οι οποίες είναι αφιερωμένες στις 4 μεγάλες αξίες του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, την ομαδικότητα, την αφοσίωση και το σεβασμό.
Στο ίδιο πλαίσιο, βρίσκεται στο πλευρό πολλών χιλιάδων γονέων και κηδεμόνων με την επιστημονική ομάδα του προγράμματος και προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση σε ψυχολογικό, παιδιατρικό αλλά και διατροφικό επίπεδο, τόσο μέσα από την πραγματοποίηση επιστημονικών ομιλιών στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών όσο και μέσα από διαδραστικές επιστημονικές εκδηλώσεις σε όλες τις ακαδημίες του προγράμματος.

Check Also

Έναρξη προπονήσεων κολύμβησης

Το τμήμα κολύμβησης του Αίαντα Σύρου ξεκίνησε τις προπονήσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ερμούπολης στις 27/7/2020. …