Με ΑΟ Μυκόνου Άνδρες και U12 την Κυριακή. Οι λεπτομέρειες του Πρωταθλήματος U12

Ταξίδι στην Μύκονο την Κυριακή για τους Άνδρες και το τμήμα U12 του συλλόγου μας.

Δύο αγώνες την Κυριακή για τον Αίαντα Σύρου στη Μύκονο. Την αρχή κάνουν οι Άνδρες, όπου στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου αντιμετωπίζουν τον ΑΟ Μυκόνου στο γήπεδο της Άνω Μεράς. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 14:45.

Την σκυτάλη παίρνουν στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο οι μικροί της U12, όπου στις 16:30 ανοίγουν την αυλαία του Πρωταθλήματος U12 ΕΠΣ Κυκλάδων.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τους κανονισμούς εντός αγωνιστικού χώρου.

Συμμετέχουν 12 Ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους . 1 ος Όμιλος (4 Ομάδες) : Συμμετέχουν οι Ομάδες: ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ, ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ. 2 ος Όμιλος (4 Ομάδες): Συμμετέχουν οι Ομάδες ΑΟ ΠΑΡΟΥ 1, ΑΟ ΠΑΡΟΥ 2, ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ, ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ . 3 Ος Όμιλος (4 Ομάδες) : Συμμετέχουν οι Ομάδες: ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, ΑΟ ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ, ΑΟ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ.

Ο αγωνιστικός χώρος καθορίζεται από τις πλάγιες γραμμές του Γηπέδου και τις γραμμές των μεγάλων περιοχών, στο μέσον των οποίων θα τοποθετούνται οι εστίες, μεγέθους 2 μ Χ 5 μ . Οι ομάδες θα εμφανίζονται στο γήπεδο με 16 ποδοσφαιριστές (δεκαεξάδα), που θα αναγράφονται στο ΦΑ και στον αγωνιστικό χώρο οι δύο Ομάδες θα αποτελούνται από εννέα (9) ποδοσφαιριστές (9 Χ 9) . Κατά την διάρκεια του αγώνα θα χρησιμοποιούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλοι οι ποδοσφαιριστές, των διαγωνιζόμενων Ομάδων . Ελάχιστος αριθμός ποδοσφαιριστών για κάθε Ομάδα, που πρέπει να παρουσιαστεί στο γήπεδο και να αναγραφούν στο ΦΑ, είναι οι δώδεκα (12) . Σε περίπτωση που μία Ομάδα παρουσιαστεί με λιγότερους από 12 ποδοσφαιριστές ο αγώνας δεν θα διεξάγεται, με απόφαση του Διαιτητή και με δική της ευθύνη, η οποία θα υποστεί και τις επιπτώσεις. Ποδοσφαιριστής που αντικαταστάθηκε δεν μπορεί να επανέλθει ως αγωνιζόμενος . Μη τήρηση των όρων αυτών αποτελεί παράβαση της προκήρυξης, που επιφέρει την ποινή του μηδενισμού της παραβαίνουσας Ομάδας με τα συνακόλουθα, στον συγκεκριμένο αγώνα, μετά από ένσταση η καταγγελία, που θα υποβληθεί σύννομα και εμπρόθεσμα στην ΕΠΣΚ . Διάρκεια αγώνων 60’ (2 Χ 30’) . Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους απλούς αγώνες (μπαράζ, ημιτελικοί, τελικός) δεν θα υπάρχει παράταση αλλά θα ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή .

Η σειρά των αγώνων θα προκύπτει με ορισμό από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, με βασικά κριτήρια τα δρομολόγια των πλοίων και τις καιρικές συνθήκες . Επίσης θα μπορούν να ορίζονται δύο αγώνες της ίδιας Ομάδας σε ένα διήμερο, ανεξαρτήτως εάν δεν μεσολαβούν 24 ώρες μεταξύ των δύο αγώνων, εφόσον αυτό διευκολύνει συγκοινωνιακά και οικονομικά την μετακινούμενη Ομάδα . Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που ήθελε προκύψει και δεν υπάρχει πρόβλεψη στην προκήρυξη και τους κανονισμούς, θα επιλαμβάνεται και θα αποφασίζει το ΔΣ της ΕΠΣΚ.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των ομίλων, οι 3 πρώτοι των Ομίλων θα προκριθούν στην τελική φάση . Η 4η Ομάδα της τελικής φάσης θα προκύψει από τους 2ους των Ομίλων . Συγκεκριμένα οι τρεις δεύτεροι θα δώσουν απλούς αγώνες μεταξύ τους με βαθμολογία και ο 1 ος θα συμπληρώσει την τετράδα της τελικής φάσης. Οι σειρά των αγώνων και οι έδρες θα προκύψουν από κλήρωση, με βασική προϋπόθεση σε ένα αγώνα να είναι γηπεδούχοι και στον άλλο φιλοξενούμενοι . Έτσι θα συγκροτηθούν οι 4 Ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση (final four) . Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν από κλήρωση . Οι νικήτριες Ομάδες θα αποτελούν το ζευγάρι του Τελικού και ο νικητής θα είναι πρωταθλητής Κ-12 ΕΠΣΚ περιόδου 2017-2018 .

Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε ένα νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα . Η επιλογή του νησιού διεξαγωγής της τελικής φάσης θα γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την προϋπόθεση αποδοχής συνδιοργάνωσης και συνέχισης κάλυψης του κόστους διαμονής των ομάδων, εκ μέρους της. Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία οικονομικής κάλυψης των αγώνων και δεν υπάρξει άλλος χορηγός (Δήμος ή άλλος φορέας), η τελική φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των ομάδων στους αγώνες όπως ακριβώς περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο και με δικές τους δαπάνες. Τα νησιά και τα γήπεδα διεξαγωγής ορίζονται από την διοργανώτρια.

Σημείωση : Απαγορεύεται ο τερματοφύλακας να πραγματοποιεί βολέ καθώς και αμυνόμενος να κάνει ελεύθερο χτύπημα, κατά την επαναφορά της μπάλας, από τέρματος λάκτισμα (άουτ). Η μεταβίβαση θα γίνεται σε πλαϊνό παίχτη, αριστερά ή δεξιά, χωρίς την πίεση αντιπάλου. Η αμυνόμενη ομάδα υποχρεούται να οπισθοχωρήσει στο κέντρο του γηπέδου, μέχρι ο αντίπαλος να έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Αν πραγματοποιηθεί βολέ του τερματοφύλακα ή ελεύθερο χτύπημα του αμυνόμενου κατά την επαναφορά της μπάλας από τέρματος λάκτισμα (άουτ), τότε θα έχουμε επανάληψη της προηγούμενης λανθασμένης ενέργειας με την παρέμβαση του Διαιτητή και την προτροπή των προπονητών . Θα πρέπει, κατά το δυνατόν, η μπάλα να παίζεται χαμηλά και όχι με δυνατές ψηλές μπαλιές . Διευκρινίζεται ότι βάση του Κ.Α.Π. ισχύει το εμφανές οφσάιντ.

Τέλος, οι πλάγιες οριοθετημένες γραμμές θα πρέπει να σχηματίζονται στο ήμισυ της απόστασης ανάμεσα στις πλάγιες γραμμές των μεγάλων περιοχών και την πλάγιες γραμμές των κανονικών διαστάσεων του γηπέδου.

 

 

Ευχαριστούμε το cafe UNIQUE και τον Βίκτωρα Κουλουμπή για την χορηγία των μπουφάν των παιδιών μας #thanks

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ajax Syrou (Αίας Σύρου) (@ajaxsyrou_fc) στις

Check Also

Έναρξη προπονήσεων κολύμβησης

Το τμήμα κολύμβησης του Αίαντα Σύρου ξεκίνησε τις προπονήσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ερμούπολης στις 27/7/2020. …