Στην 28η Σπαρτακιάδα οι Αθλητές του Συλλόγου μας

Τριπλή εκπροσώπηση για τον Σύλλογο μας στην 28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα

Ο Δημήτρης Κωβαίος, ο Θεοδόσης Παπουτσάς και ο Βαγγέλης Βαρβαρήγος θα εκπροσωπήσουν το νησί μας με τα χρώματα του Αίαντα Σύρου στην 28η ποδηλατική Σπαρτακιάδα, την οποία διοργανώνει η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, το Σάββατο 8/10/2016 στις κατηγορίες “masters” Α’, Β’, Γ’, Δ’& Θ’ (Γυναίκες).

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στους αθλητές μας.

Τί είναι η Σπαρτακιάδα

Ένα τέταρτο του αιώνα πέρασε από τότε που μια παρέα ποδηλατών – μετέπειτα ιδρυτικά μέλη της Π.Ε.Π.Α. – έκαναν την ιστορική διαδρομή των 257 χλμ, από την Αθήνα στην Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία, που δεν είναι άλλος από την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ».

Πλήθος ποδηλατών προετοιμάζονται όλο το χρόνο για να λάβουν μέρος στο ιστορικά σημαντικότερο – μη ανταγωνιστικό – ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που ξεκίνησε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο και τερματίζει στο μνημείο του Λεωνίδα – στη Σπάρτη.

 %cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b1

 

Οι ραγδαία αυξανόμενες συμμετοχές των τελευταίων ετών και οι απαιτήσεις της διαδρομής των 257 χιλιομέτρων, που περνά από την Κόρινθο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη επιβάλλουν πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, που παρέχονται με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.

Η εκδήλωση, κορυφώνεται το βράδυ της ίδιας μέρας στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Σπάρτης με τις βραβεύσεις αθλητών, χορηγών και όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν για μια ακόμη φορά στην ποδηλατική αυτή γιορτή.

 

 

Check Also

Έναρξη εγγραφών της Ακαδημίας Ποδηλασίας Ajax Σύρου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε οτι ο Σύλλογος μας είναι πλέον επίσημο μέλος …