Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Το 2004 δύο λάτρεις του ποδοσφαίρου, ο σημερινός Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Σταύρος Κοής και ο Τεχνικός Διευθυντής μας κ. Γιώργος Ρούσσος, εμπνεύστηκαν και ξεκίνησαν με μικρά αλλά συνάμα αποφασιστικά βήματα, την δημιουργία μιας νέας Ακαδημίας ποδοσφαίρου στο νησί μας. Τότε πολλοί τους θεώρησαν “τρελούς”, αφού η νέα ομάδα έκανε προπόνηση με δύο μόνο αθλητές στο ξερό γήπεδο ποδοσφαίρου που υπήρχε, εκεί που σήμερα βρίσκεται το parking του Αθλητικού Κέντρου. Μετά από λίγο, όλο και περισσότερα μικρά παιδιά άρχισαν να εγγράφονται στην νέα Ακαδημία και δημιουργήθηκε σύλλογος με την επωνυμία “Νέοι Ολυμπιακού Σύρου”, μιας και ξεκίνησε συνεργασία με τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η συνεργασία αυτή κράτησε μέχρι το 2011, όταν ο σύλλογος αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και να φέρει στην Σύρο τις κορυφαίες Ακαδημίες Ποδoσφαίρου στον κόσμο, αυτές του Ajax Amsterdam. Παράλληλα άλλαξε την επωνυμία του σε “Αίας (Ajax) Σύρου.

Τα δέκα αυτά χρόνια της παρουσίας του, ο σύλλογος κατάφερε ν΄αλλάξει τον “ποδοσφαιρικό χάρτη” της Σύρου και των Κυκλάδων. Εκατοντάδες παιδιά πέρασαν από τις τάξεις του και πολλά απ’ αυτά στελέχωσαν τις ομάδες του νησιού μας. Κάθε χρόνο οι ποδοσφαιριστές μας αποτελούσαν και αποτελούν τον κορμό των Μικτών Ομάδων της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, ενώ κάποιοι έφθασαν στις Μικτές Ομάδες του Αιγαίου και ένα βήμα πριν τις Εθνικές Ομάδες. Κατόρθωσε να κερδίσει τρία πρωταθλήματα Παίδων της Ε.Π.Σ.Κ. και τρεις φορές να είναι finalist στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων. Την χρονιά που πέρασε συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Ανδρών  με πρωτοφανή επιτυχία, αφού κατόρθωσε να φθάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες των Κυκλάδων και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Σήμερα, ο σύλλογος έχει στο δυναμικό του 125 ποδοσφαιριστές, ηλικίας από 5 έως 32 ετών, λαμβάνει μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Κ. και αποτελεί τον μεγαλύτερο “οργανισμό” του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Διαθέτει τέσσερις διπλωματούχους προπονητές ποδοσφαίρου, προπονητή τερματοφυλάκων και προπονητή εκμάθησης πολεμικών τεχνών, που μεριμνά για την ενδυνάμωση των αθλητών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Διοικείται από εννιαμελές συμβούλιο με επιφανείς επιστήμονες και καταξιωμένους επιχειρηματίες του νησιού μας. Στα τμήματα της Ακαδημίας, τις υπηρεσίες τους προσφέρουν επτά γονείς-υπεύθυνοι τμημάτων.

 

Μέλημα όλων μας, είναι να σφυρηλατήσουμε τα αθλητικά ιδεώδη στους αθλητές μας και να δημιουργήσουμε μια δεξαμενή ενεργών πολιτών για το νησί μας. Όνειρο μας, είναι κάποιος από τους αθλητές μας να καταφέρει να περάσει τα “ποδοσφαιρικά σύνορα” όχι μόνο της Σύρου, αλλά και της χώρας μας. Σύνθημα μας πριν από κάθε πριν από κάθε προπόνηση, πριν από κάθε αγώνα είναι ένα: Vamos Ajax!!!